Tidligere koncerter

Forårskoncert i Vanløse

Glæd jer til den årlige forårskoncert i Højskoleforeningens smukke have.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Vellystige Viser

Emnet forekommer hyppigt i dansk visekultur, så forvent både nye og gamle sange om emnet. Går du ikke opstemt bort, er det ikke vores skyld.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Dissing & Ditlevsen

Velkommen til en dobbeltkoncert med Tove Ditlevsens digte og Povl Dissings sange.
Tove Ditlevsen er en af vores fineste digtere, som, via det utal af komponister der har sat musik til hendes digte også er en af vores fineste viseskrivere. På en times tid håber vi at komme rundt om dele af Tove Ditlevsens forfatterskab, velvidende at vi kun når at skrabe i overfladen.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Lige fra HJERTET

En dag, hvor A sad og nynnede og kiggede i sine viser, kom der en fe på besøg. Feen lyttede glad til A's nynnen, men sagde så: Jeg kommer med en særlig besked til dig. Fra i morgen vil du glemme alle dine viser, og du vil aldrig mere kunne huske dem. Dog får du lov at beholde én vise, og du må selv vælge, hvilken vise du vil beholde for altid. Hvilken vise vælger du?
Jeg spurgte mine visevenner og svaret var: Det kan man da ikke bare lige gøre. Men ikke et minut senere, havde de alligevel valgt hver en vise, som de ville beholde. Det er de viser, I skal høre den dag i februar.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

“Barndommens land” kalder vi den første koncert, som vi afholder i det nye år.

Her synger vi sange, som børn kan finde på at synge selv, plus sange, som voksne kan finde på at synge om børn og deres verden.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Revy-Tekster

Kyssede du nogen i gadedøren, Før du fik bil? Sonny Boy måske, mens der var Stuegang. Henne om hjørnet stod Manden på risten og bad Mariehønen flyve op og bede om godt vejr. Er Kassedamen på Havnen? Åh, Dagmar siger jeg bare.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

John Mogensen

Skal man lave sange for mennesker, må man være blandt mennesker. Der er mange gode mennesker på værtshusene".
Citat: John Mogensen

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Mageløse Mænd

Ingegerd og Marianne inviterer til en spændende vise-eftermiddag, der vil sætte fokus på alle vores forskellige, vidunderlige mænd.
Til kvinderne: Tag din mand med. Hvis han tør!

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Sommerkoncert i Vanløse

For tredje år i træk har vi fået lov at holde sommerkoncert i Københavns Højskoleforening. Vi har bestilt godt vejr, så vi kan være i den smukke parklignende have.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Jubilæumskoncert

70-års jubilæum - det er da noget, og det skal fejres.
29/4-2023 fra 15:00-22:00 i Københavns Musikhus på Vesterbrogade 59.

Læs mere »

Nye nordiske viser

På denne dag glæder viseværterne, Stampe og Vibeke, sig til at præsentere endnu en koncert for jer med nye nordiske viser. Tekst eller musik er skabt indenfor de seneste 10 år. Vi garanterer, I kommer til at høre viser, I aldrig har hørt før. Samtidig vil I også kunne høre nogle af samtidens mest populære sange af Andreas Odbjerg, Annika Aakjær, Carl Emil Petersen, Anne Linnet, Soleima m.fl.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

VoresBedsteViser!

De aktive er gået i øvelokalet. Vi kan forvente noget nyt, noget gammelt, noget alvorligt, noget sjovt - kort sagt, vi lukker vinduet op, og gør klar til foråret.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Vi kan – vi kunne selv!

Visens Venner København stiftedes i 1953 af en særdeles kompetent gruppe mennesker, hvoraf mange var professionelle komponister, tekstforfattere og udøvende.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Så syng da Danmark – Lad hjertet tale!

Fællessang er et meget gammelt dansk fænomen og hviler bl.a. på Højskolesangbogen, som nu er 128 år gammel.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Tidløse Tøser

"Navnet skæmmer ingen" sagde min far altid. Altså kan alting gemme sig bag et navn. Madonna'en / Luderen - og alt der i mellem.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Ulla Winblad & Bellman

"Vi er i Stockholm i året 1764. Ulla Winblad, Bellmans muse mm. tager for første gang ordet"

Birgitta Holst Olsson har lavet en række fine, nyskrevne viser med Ulla Winblad som centrum. Viserne lægger sig smukt op ad Bellmans oprindelige viser. Birgitta Holst Olsson akkompagnerer selv sine viser sammen med Leif Larsen og Lilian Irlind, der også fremfører viserne.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Forårskoncert i Vanløse.

Der er nok at være sur over: Benzinpriserne, Corona, for korte weekender, livremmen er blevet for kort, og så videre, og så videre.

Læs mere »
kr..100 – kr..50

Forår med 4 vise-mænd

(Schade, Sigfred, Seedorf, Tom Kristensen) Kom og berus jer med muntre, alvorlige, erotiske og romantiske viser af Schade, Sigfred, Seedorf og Tom Kristensen Viseværter er Ragnhild, Vibeke Kirst, Jørgen Aagaard og Claus Alsted Efter dagens koncert inviteres der traditionen tro til Nachspiel for aktive og vennekredsmedlemmer. Der er lavet aftale med Krudttønden om, at de …

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Studenterrevyer

Både hvad skuespillere, tekstforfattere, komponister og fornyelse angår, har landets studenterrevyer fungeret som udklækningsanstalt og på den måde sat deres præg på dansk revy.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Melodi Grand Prix Jubilæum

Visevært: Annmari Sol. Melodi Grand Prix 1957-2022. Danmark deltog første gang i Det Europæiske Melodi Grand Prix i 1957, som egentlig var startet i 1956. Den 27. februar 2022 præsenterer VVKbh en kavalkade over de bedste melodi grand prix sange, både danske og udenlandske. Vi forsøger at afdække, hvad det er for kvaliteter, disse sange …

Læs mere »
kr..45 – kr..85

PH & Mogens Lorentzen

PH var uddannet arkitekt. Han tegnede huse og blev især kendt for de berømte PH lamper. Han var i en periode journalist ved Politiken, sam var medudgiver af Kritisk Revy (26-28). I 1964 var han med til at starte forbrugerbladet Tænk, hvor han var redaktør gennem flere år. Vi kender især PH for hans mange …

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Helt uhørt – næsten

Hvis I vil vide, hvad den overskrift dækker over, er I nødt til at møde op til koncerten. Vi kan love jer, at det ikke bliver kedeligt - et godt grin og mange gode overraskelser kan vi nok have brug for en efterårsdag efter over et års nedlukning.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Fra pop og rock til viser

Ofte når vi hører et pop-eller rocknummer, bliver vi fanget af musikken og rytmen i nummeret, men fanger ikke teksten – eller kun noget af den. Det forsøger vi at råde bod på ved at sikre, at teksten kommer tydeligt frem i vores fortolkning af danske pop/rock sange – hovedsagelig fra 1980’erne.

Læs mere »
kr..45 – kr..85

Koncert i Københavns Højskoleforening

Visens Venner København med sommerhår og højt humør. Med Arne ved klaveret, Leon, Tom & Marianne med guitarer, Lissy, Annmari, Marianne, Tom og Leon ved mikrofonerne, bliver publikum ført rundt i visernes spændende og mangfoldige verden 2 x 45 min. I pausen er der mulighed for køb af forfriskninger. Hvis vejret tillader, vil koncerten foregå …

Læs mere »
kr.50

Koncert i Københavns Højskoleforening

Visens Venner København underholder med temaet: I visernes vidunderlige verden. I 2 x 45 minutter giver Visens Venner København smagsprøver på meget forskellige tilgange: Med guitar, med band og med klaver - glade viser, populære viser, ukendte viser og det rene pjat. I pausen er der mulighed for køb af forfriskninger Hvis vejret tillader det, …

Læs mere »
kr.50

Koncert i Københavns Højskoleforening

SOS! Kloden kalder! Visens Venner København tager klimadebatten under kærlig behandling med forstillingen: SOS! Kloden kalder! Efter ide af Lisbet Lyngenbo Sekkelsten Hvis mennesker kan gøre noget ved klimaet, kan de sandelig også synge om det. Visens Venner i København har samlet en buket af viser, som belyser klimaproblematikken gennem tiderne, samt giver håb for …

Læs mere »
kr.50

Sørensen & Lund svinger pisken

Hovedpersonerne for denne viseeftermiddag er sangskriverne Henrik H. Lund og Carl E. Sørensen. Her, som alle andre steder er der restriktioner i form af antal personer der må være i lokalet, så alle - aktive og visevenner - kan kun komme til koncerten ved at tilmelde sig. Dette sker ved at sende SMS eller ringe …

Læs mere »
kr.45 – kr.85

SOS – kloden kalder. En klimakabaret

Kan mennesket ændre klimaet, kan det sandelig også synge om det..

Læs mere »
kr.45 – kr.85

Annette Gregersen, Joan Krøier og Marianne le Dous: Én diva og franske fornemmelser

(Download plakaten som PDF) Monica Zetterlund har beriget vores sangskat med masser af smukke ballader og viser, og så var hun den tids bedste bud på en skandinavisk jazzsangerinde med internationalt format. Halvdelen af koncerten er derfor forbeholdt denne dejlige diva.  Den anden halvdel af denne koncert er målrettet franske viser. Frankrig har et væld …

Læs mere »
kr.45 – kr.85

Arne Mørch: Min bedste vise

En eftermiddag med liv og lyst - og uden tema.

Læs mere »
kr.45 – kr.85

Kim Ravn-Jensen: Viser for fattigfolk

"Böse Menschen haben keine Lieder". Men på samfundets bund er der til alle tider blevet sunget igennem - og også i den grad.

Læs mere »

Hans Raahauge: Klassiske danske revyviser

"Klassisk" er ikke det samme som "kendt". Denne søndag er mange af viserne både gode og ganske ukendte.

Læs mere »

Og musikken er af Bent Fabric

En eftermiddag, hvor vi hylder en af vor tids største sangkomponister.

Læs mere »

Alle koncerter 2007-nu

Her findes titler, komponister, forfattere, solister og akkompagnatører for koncerter siden 2007