Ud af huset

VVKøbenhavn på gæstevisit i Hillerød

D. 3. februar 2023 var vi inviteret til Hillerød med vores Bellman koncert.

Vibeke Broby & Stampe.
Gæster til Bellman koncerten

D. 10. September var Visens Venner København inviteret til at optræde en time ifm gen-indvielse af Kildevæld Kulturcenter på Østerbro. Kim & Lise, Marianne & Tom og Lissy havde fået æren af at være med. Der var ikke så mange tilskuere, det viste sig, at seancen var lidt dårlig annonceret med hensyn til tidspunkt, men de der var var lyttende og interesserede. Lokalet var ok og den professionelle lydmand var meget sød og opmærksom.

Gæsteoptræden i Visens Venner Taastrup 18. Februar 2022

Aftalen med VVTaastrup var oprindelig på plads, inden coronaen holdt sit indtog. Men efter en aflysning og et par år senere, lykkedes det at komme til Kulturcentret i Taastrup.

Vi var seks aktive afsted, Lise Gerd Pedersen, Kim Ravn-Jensen, Nicolai Engstrøm, Didde Mosegaard, Marianne le Dous og UT. 150 gæster i salen, vi blev flot modtaget – og synes selv det var en vellykket aften, hvor vi fik halvanden times spilletid og stående applaus til slut.

Lissy K. Henriksen

Ud af huset – en eftermiddag i november 2021

Visens Venner København blev kontaktet af Ældresagen på Frederiksberg mhp at underholde ved et arrangement i deres lokaler på Frederiksberg.

Vi fik tjansen, og det var fint, for vi er i gang med at oparbejde et repertoire for ældre.

Det foregik i et dejligt lokale på Howitzvej og lidt før kl 13.00 begyndte de første gæster at ankomme. Det var mest ældre, der blev hentet i eget hjem.

Der blev budt på middag med and, dessert og kaffe – og vi var budt med.

Da desserten kom på bordene startede vi underholdningen. Der var 3 kategorier af sange: nogle med tekster, så man kunne synge med, og nogle, som de fleste kunne nynne med på, og så nogle, som vi var sikre på, at de aldrig havde hørt. Sjovt nok var de meget begejstrede for de nye sange. Det var i det hele taget et meget lyttende og opmærksomt publikum. Det var en hyggelig og god oplevelse.

Marianne & Tom.

Ud af huset – d. 29. Oktober 2021

VVKøbenhavn blev inviteret til VVKalundborg, og det blev besluttet, at Leon, Arne, Didde og Lissy skulle afsted.

Vi blev taget flot imod – fællesspisning inden koncerten – lækkert smørrebrød. Der var flot fremmøde og god stemning. Vi var på i første halvdel.

Programmet:

Leon:

Har du viser min ven. At være som man ikke er. Parcelhuselegi. Mit eget land. Høstvise. I dit korte liv.

Didde og Arne:

Gå med i lunden. Ingen hjemme. Forår i forhaven efter Corona. På en bænk i Kongens have

Lissy og Arne:

Pudset og poleret. Tidens trend. En junidukkert. Nicolaisen.

Vi sluttede med En lille pige i flade sko – sammen, inden Kalundborgs aktive overtog scenen.

Fin aften med et glad og veloplagt publikum.

Ud af huset 15. Oktober 2021

VVK’s formand, Stampe, blev kontaktet af ledelsen i Musikhuset København, Vesterbrogade 59. Spørgsmålet / tilbudet gik på, om vores viseforening kunne være interesseret i at deltage på Kulturnatten d. 15. Oktober 2021. Hvis vi var interesseret, ville Havesalen være “vores” fra 18:00 til 23:00 på Kulturnatten.

Det var et fantastisk tilbud, og der blev hurtigt sat et hold, som kom til at bestå af: Tom & Marianne, Leon, Didde, Annie, Kim & Lise og Lissy. Vi var lidt spændte på, hvordan aftenen ville forløbe, hvor mange gæster kom der, og hvordan ville vores viser blive modtaget.

Marianne & Tom øste ud af deres store og varierede repertoire, dels sammen, dels hver for sig.

Leon og hans guitar var også rundt i alle kroge i viseverdenen, og med Lise ved klaveret var Kim næsten uudtømmelig, og han leverede adskillige flotte viser.

Annie og Lissy sang til Lise’s flotte klaverakkompagnement og Didde lænede sig op af Leon’s fine guitarspil til sine viser.

Den fine havesal med prismelysekroner og sildebensgulv dannede en fin ramme om vores viser. Der var mange, der kiggede forbi, og mange, der valgte at slå sig ned og lytte for en stund. Vi sang og spillede næsten uafbrudt fra kl 18:00 og pakkede først sammen efter 22:30, da det klingede ud i besøgene.

Bortset fra, at Leon måtte helt til Frederiksberg og Kim til DGI Byen for at finde en P-plads – OG – at Leon sad fast i elevatoren en halv times tid, så var det en meget fin aften.

Efterfølgende modtog vi følgende fra Musikhuset:

Kære jer i Visens Venner.

Tak for jeres medvirken i Kulturnatten i Musikhuset! Vi havde ca. 550 personer gennem huset på aftenen, og det betragter vi som tilfredsstillende på en aften med regn og blæst, og hvor det var noget “nyt” at åbne huset på denne måde.

De gange, jeg mellem andre gøremål på aftenen selv fik lejlighed til at kigge ind i Havesalen, var jeg imponeret over den stemning, I skabte – og de visefortolkninger, jeg hørte. Jeg håber, at vi på længere sigt kan finde ud af et samarbejde omkring aktiviteter i huset.

M.h.t. jeres tanker om at holde jubilæum i huset tegner det til, at det skulle kunne lade sig gøre uden problemer, idet renoveringen af huset p.t. først forventes påbegyndt i januar 2024.

Igen, tak for samarbejdet – og mange hilsner