Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

VoresBedsteViser!

26. februar kl. 15:00 17:00

Viseværter: Flemming Nyvang & Lissy K. Henriksen

Plakat: Hanne-Rikke Madsen

Februar måneds koncert har vi valgt at kalde VoresBedsteViser. Vi satser på, at det bliver en pose spændende, blandede bolcher.

Få dage efter koncerten byder vi foråret velkommen – og de første forårsbebudere har stukket hovedet op af den kolde jord. Vi længes efter lys og sol. Og denne søndag kommer til at hjælpe jer på vej. Tiden går hurtigt, så sæt allerede nu kryds i kalenderen ved d. 26/2-2023.

Anmeldelse af vores Bedste Viser
Søndag den 26.februar var Vores Bedste Viser på programmet i Visens Venner København. For en gangs skyld sad jeg blandt publikum, og havde ikke andre forpligtelser end at nyde dagen – herligt.
Og det blev en dejlig eftermiddag, fyldt med blandede bolsjer.
Tom og Marianne åbnede ballet med en af Bente Kures fine viser, At sige ja, om kærligheden, hvor det at være to er visens omdrejningspunkt. Jeg bed mærke i den fine pointe ” Og man kan tro, at får man blomster
er man elsket – men hvad så den dag blomsterbudet udebli’r ?”
Tom og Marianne fortsatte med Pia Scharlings duet Nina brusebad, hvor vi får suppleret Svantes Lykkelige dag med Ninas version af samme. Fin vise, der passer smukt til Tom og Marianne
Ivy kom på scenen med den desværre aktuelle vise Den sidste turist i Europa, med den håbefulde linje – Under asken vil der spire et liv. Smuk vise, og smukt udført.
Nikolai havde taget fat i en James Taylor vise om den frosne sømand man havde fundet efter 100 år, der så ud som om han lige var død. Tænk hvad der ville ske, hvis han nu blev tøet op, og kunne undre sig over livet
og kunne se på sin kones og barns gravsten. Det var der perspektiv i.
Nikolai fortsatte med en vise, han havde fået af Kalle Zweigmeier på Kalles 70 års fødselsdag. Om sommerens indtryk. ”Vi lever nu og sanser”, og det var absolut en vise fyldt med sanselige billeder.
Flemming leverede en af sine egne viser om det at blive ældre, og retten til at leve et anstændigt liv – sjovt perspektiv og fint leveret.
Lissy sluttede inden pausen med Ordets magt – om hvor meget magt læserbreve kan have, i det mindste i læserbrevsskriverens bevidsthed. Visen passer som fod i hose til Lissy. Her kommer hendes skuespilstalent
frem i fuldt flor.
Efter pausen havde Hanne Madsen fundet to af hendes fars og mors karakteristiske sange frem. Fars sang – Hils min søster i Carolina, og Mors sang – I en seng på hospitalet. Begge velkendte sange, og nogle vil sige
gamle forslidte travere. Alligevel kunne jeg se tårer i øjnene flere steder under I en seng på hospitalet. Hun gør det altså godt.
Et af VVK’s nyere ansigter, Hanne Kryger fremførte Halfdans Rasmussens trosbekendelse med fin indsigt. ” Jeg tror, der ligger et barn dybt inde i alle levende ting, der gror”. Fin stemme og flot performance. Hanne fortsatte fint med Frank Jægers fine digt Til en følsom veninde.
Flemming havde endnu en af sine egne viser på programmet Flyt Christiansborg til Jylland, skrevet i undren over dette land, hvor der på trods af størrelsen italesættes en dyb forskel mellem jyder og Københavnere. Visen er også en hilsen til gruppen Tørfisk, der har et lignende tema i en af ders sange.
Jørgen Blomqvist sluttede den officielle del af programmet med to viser, hvor han I en Kølig kælder – In tiefen Keller, fik lov at boltre sig og vise sin kunne på ”Basområdet”. Fin præsentation.
Bente Kure, som var på besøg, fil lov at slutte dagen af med to af hendes egne viser, hvor den ene vise var en smuk vise til sin senile mor. Farvel til den mor jeg havde, goddag til den mor jeg fik.
Alt i alt en dejlig eftermiddag, med fint besøg i Krudttønden
Tak til Lissy og Flemming for et fint Viseværtsskab

Krudttønden

Serridslevvej 2
København Ø, 2100 Danmark