Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Vellystige Viser

21. april 2024 kl. 15:00 17:00

Viseværter: Marianne & Kim.

Plakat: Hanne Rikke Madsen

Overskriften ”Vellystige viser” har vi planket fra en gammel visebog, fordi den dækker så godt. Hvem kan være modstander af vellyst og historier om, hvordan mennesker i al deres utilstrækkelighed har forsøgt at realisere den? Det er i al fald, hvad viseværterne Marianne le Dous og Kim Ravn-Jensen har sat sig for til dette arrangement, som både afslutter sæson 2023/24 og indtil videre vores tilholdssted i Krudttønden.

Optrædende: Annie Laksø, Ingegerd Hennelund, Leon Hegelund, Jørgen Blomqvist, Lise Gerd Pedersen, Lissy K. Henriksen, Mette Brabæk, Nicolai Engstrøm, Stampe Villadsen, Tom Løhr, Ulrik Reiman, Marianne le Dous, Kim Ravn-Jensen.

Anmeldelse af koncerten.

Min oplevelse i Visens Venner København

Søndag den 22. april 2024 i Krudttønden.

/skrevet af Dorte Birch.

Vellystige Viser –

måske med undertitlen: ”Forbudt for børn”?

(Alle tilstede var dog nok over 18 år, så intet burde komme bag på nogen). 😊

Eftermiddagen blev en herlig oplevelse fra det øjeblik, vi trådte ind i Krudttønden.  Vellysten boblede fra scenen, og adskillige tekster, som jeg tidligere opfattede som ”søde og poetiske,” var nu i høj grad ”vellystige”!

Repertoiret bestod af kendte og mindre kendte viser. Og tænk: på programmet var en af mine yndlingsviser! Men hvilken, fortæller jeg ikke!!! 😊

Jeg må indrømme, at flere af de tekster, jeg tidligere naivt og uskyldigt har sunget med på fra Højskolesangbogen, pludseligt kunne få ørerne til at rødme, og ganske nye billeder opstod på det indre display!  

Nå ja, for den rene er alting rent! 😊

A l l e leverede varen: visesangere, akkompagnatører, viseværter, lyd og lys, visevenner ved indgangen – ingen diskussion om, at her kunne alle sin metiér!

Viserne afveksledes med aforismer af enhver tænkelig art – og det var heldigvis ikke spor pinligt at grine med, når man forstod pointen. 😊

Tak for en forfriskende oplevelse, som ingen steder blev plat!

Det er lidt vemodigt, at Krudttøndens aldrende interiør skal renoveres. Det har en særlig charme, der er som skabt til visegenren. Men de københavnske visevenner vil uden tvivl føre visens ånd med sig til de nye omgivelser: Metronomen, Frederiksberg.

Kærlig hilsen
Dorte Birch.

kr..45 – kr..85

Krudttønden

Serridslevvej 2
København Ø, 2100 Danmark