Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Ulla Winblad & Bellman

25. september kl. 15:00 17:00

Ulla Winblad & Bellman

Viseværter Lilian Irlind, Stampe Villadsen og Birgitta Holst Olsson

“Vi er i Stockholm i året 1764. Ulla Winblad, Bellmans muse mm. tager for første gang ordet”

Birgitta Holst Olsson har lavet en række fine, nyskrevne viser med Ulla Winblad som centrum. Viserne lægger sig smukt op ad Bellmans oprindelige viser. Birgitta Holst Olsson akkompagnerer selv sine viser sammen med Leif Larsen og Lilian Irlind, der også fremfører viserne.

Ulla Winblad viserne bliver garneret af en række Bellman sange og epistler. Vi serverer begge dele denne viseeftermiddag, alle i dansk oversættelse, så det er bare om at slå ørerne ud og nyde denne fine forestilling.

Medvirkende: Marianne le Dous, Tom Løhr, Mette Brabæk, Didde Mosegaard, Poul Emil Nielsen, Vibeke Broby, Stampe Villadsen Leon Hegelund, Kim Ravn-Jensen, Jørgen Blomqvist, Nicolai Engstrøm, Leif Larsen, Jørgen Aagaard og Ragnhild Dissing.

kr..45 – kr..85

Krudttønden

Serridslevvej 2
København Ø, 2100 Danmark

Anmeldelse af Koncerten

Birgitta Holst Olsson og Niels. (Foto: Bent Hjarbo, Torstorp fotoklub)

Koncerten “Ulla Winblad og Bellman” åbnede sæsonen nr. 70 i Visens Venner – altså en jubilæumssæson, som vil blive afsluttet med en 70 års jubilæumskoncert den 29. April 2023.

Og hvilken start! Birgitta og Niels spillede kendte Bellman-viser og egne kompositioner (“Et dygn med Ulla Winblad”), mens publikum fandt deres pladser. Der var 3 viseværter til et meget omfattende program: Birgitta Holst Olsson, Lilian Irlind og Stampe Villadsen.

Første afdeling af programmet startede med en af de mest kendte af Bellmans sange, nemlig “Fjäriln vingat syns på Haga”. Man havde valgt at synge alle sange på dansk. Sangen blev fremført af Marianne og Tom, som også senere i programmet sang den ligeledes meget kendte “Ulla, min Ulla!”

For at gøre det lettere at følge med, fik vi præsenteret hele Bellmans persongalleri, og temaerne druk, dans og sang. Man blev i godt humør af at høre de følgende viser, og måske også lidt tørstig! Stemningen var høj, og der var flere muligheder for at synge med på fællessangene.

Da Poul Emil sang og Nicolaj spillede til Potifars elskovssyge hustru og “Fader Berg i hornet støder” bredte latteren sig i Krudttønden.

Poul Emil (Foto: Bent Hjarbo, Torstorp Fotoklub)

Men der var også lidt mere ukendte sange med Vibeke og Stampe akkompagneret af Ragnhild af høj musikalsk kvalitet.

Inden pausen deltog vi alle i “løjerne” med fællessangen” “Solen skinner blank og trind”, der slutter med ordene:”Tag og flyt dig, Nordstrøm! Fruen hør jo til os alle”.

Efter pausen ventede der os en hel særlig oplevelse. Birgitta Holst Olsson har komponeret en række viser, der har Ulla Winblad som hovedperson. Asger Berg havde oversat og Lilian Irlind sang og fremførte en hel sammenhængende “fortælling” om Ulla Winblads oplevelser og syn på bl.a. Bellman. Virkelig poetisk og hel i Bellmans ånd.

Kim, Nicolai, Jørgen og Stampe. (Foto: Bent Hjarbo, Torstorp Fotoklub)

Leon og Stampe sluttede portrættet af Bellman med de meget kendte viser: “Er jeg født så vil jeg leve” og “Ak, du min moder”.

Tak til alle de medvirkende for en fantastisk eftermiddag.

Anne-Lise Marcussen.